01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
04.08.2015

МАНІФЕСТ УКРАЇНСЬКОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ АСОЦІАЦІЇ «БІБЛІОТЕКИ В УМОВАХ КРИЗИ»

7 липня 2015 року Президія Української бібліотечної асоціації  прийняла Маніфест УБА «Бібліотеки в умовах кризи», у якому представлено бачення місії та ролі бібліотек, їхньої цінності для українського суспільства, яке наразі долає кризові явища та впроваджує реформи. Українська бібліотечна асоціація закликає всіх бібліотекарів підтримати та реалізувати запропоновану у Маніфесті програму дій спільно з органами державної влади та місцевого самоврядування, користувачами і партнерами бібліотек, місцевими громадами, аби використати усі можливості для якісних змін, інновацій та подальшого сталого розвитку нашої держави.

Маніфест розроблено В.Пашковою, Я.Сошинською та І.Шевченко за участі М.Ігнатюк і Т.Роскіної на основі матеріалів, зібраних під час чотирьох регіональних обговорень «Бібліотеки в умовах кризи» (лютий-травень 2015 р.), у яких взяли участь близько 200 осіб з усіх регіонів України, крім АР Крим.

Проект та окремі положення Маніфесту було представлено для публічного обговорення на веб-ресурсах УБА і наших партнерів (червень 2015 р.), на Міжнародній конференції «Міжнародний міжрегіональний діалог: управління інноваціями, обмін досвідом і партнерство» (травень 2015 р., Литва), на ІІІ Всеукраїнській літній школі адвокації для бібліотекарів УБА (червень 2015 р.).

Текст Маніфесту Української бібліотечної асоціації «Бібліотеки в умовах кризи» читайте за цим посиланням.

Переглядів 1982