01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
07.08.2015

Стратегія розвитку бібліотек

Міністерство культури України  запрошує до громадського обговорення проектів стратегічних документів, розроблених за участю бібліотечних установ, підпорядкованих Міністерству культури України, а також громадських організацій, а саме:Концепції якісних змін бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України (до 2025 року) та Стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року «Якісні зміни бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України» Стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року «Якісні зміни бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України».

Тексти документів розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства культури України (розділ «Громадське обговорення»).  Зауваження та пропозиції прийматимуть до 31серпня 2015 року.

Нагадаємо, що проект «Концепції якісних змін бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України (до 2025 року)» напрацьовано Міжвідомчою робочою групою з питань формування стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні (наказ Міністерства культури України від 10 листопада 2014 р. № 960). Цей документ було обговорено на нараді керівників структурних підрозділів у сфері культури обласних державних адміністрацій та доопрацьовано відповідно до поданих пропозицій, а на його основі розроблено проект Стратегії розвитку бібліотечної справи до 2025 р. «Якісні зміни бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України».

За інформацією Прес-служби НБУВ,

офіційних сайтів Міністерства культури України та

Української бібліотечної асоціації

Переглядів 2215