01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
26.04.2023

ГІРЧИТЬ ЧОРНОБИЛЬ КРІЗЬ ВІКИ

   Сьогодні, 26 квітня 2023 року - роковини Чорнобильської катастрофи та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

   Минуло вже 37 років відтоді, коли сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – вибух на Чорнобильській атомній станції, який спричинив екологічну катастрофу глобальних масштабів. Після вибуху та пожежі утворилася радіоактивна хмара, яка накрила території багатьох країн. Наслідки тієї страшної аварії досі відчувають на собі і природа, і люди.

   Для її ліквідації було залучено сотні людей, які виявили неабияку мужність виконуючи свій професійний обов’язок. Тому в цей день ми також вшановуємо пам’ять тих героїв : персонал ЧАЕС, пожежників, учених, медиків, військовослужбовців, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Ця страшна катастрофа та подвиг ліквідаторів назавжди залишаться у пам’яті українського народу. Тож, пам’ятаємо та запрошуємо Вас до перегляду книжкової виставки «Гірчить Чорнобиль крізь віки» на якій представлено видання про події на ЧАЕС у день аварії, про подвиг ліквідаторів-чорнобильців. Історії про ті дні написані живою мовою, доповнені фотографіями. Книги про Чорнобиль несуть у собі спогади, переживання та відчуття всієї повноти трагедії, яка відбулася. Чекаємо на вас у читальному залі №1 (Гоголя,4).

Переглядів 73