01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
24.04.2023

Бібліотека НДУ імені Миколи Гоголя взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Трансформація роботи бібліотек в умовах воєнного стану»

   20 квітня 2023 р. заступниця директора бібліотеки університету Галина Осіпова та провідна бібліотекарка Світлана Оніщенко взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Трансформація роботи бібліотек в умовах воєнного стану». Конференція була організована Науковою бібліотекою Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка спільно з Департаментом культури Чернігівської ОДА, комунальним закладом Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка та з Чернігівським обласним відділення Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association.

     Метою проведення науково-практичної конференції був розгляд напрямків роботи бібліотек різних рівнів в умовах воєнного стану, вирішення нагальних проблем, координація та обмін досвідом роботи.  

  На платформі ZOOM до участі в конференції долучилися близько 100 учасників з Чернігівської, Київської, Дніпропетровської, Вінницької, Хмельницької, Харківської та Сумської областей України. Це керівники та провідні бібліотекарі книгозбірень закладів вищої, середньої освіти України, фахівці публічних бібліотек.

   З привітальним словом до всіх присутніх звернувся ректор НУЧК імені Т.Г. Шевченка, професор - Шеремет Олег Семенович, начальник відділу культурного розвитку управління культури, національностей та релігій Департаменту культури і туризму національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації - Генералова Лариса Володимирівна, в. о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, член президії УБА - Сербін Олег Олегович, завідувач науково-методичного відділу Наукової бібліотеки імені М. Максимовича - Якуніна Наталія Вікторівна та побажали плідної праці, нових здобутків, перемоги, миру та злагоди нашій країні.

   Галина Осіпова та Світлана Оніщенко виступили з доповіддю «Вимоги часу: з досвіду роботи бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя під час війни», у якій поділилася досвідом роботи бібліотеки щодо трансформації функціонування книгозбірні в умовах воєнного стану.

   Організатори, учасники конференції довели, що професійна спільнота бібліотек України навіть в умовах війни нескорена, неперевершена у своєму розмаїтті й усім серцем віддана культурній та інформаційній місії.

   Щиро дякуємо колегам за організацію конференції і сподіваємося на подальшу співпрацю.

Переглядів 74