01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
26.04.2023

Маємо свято: 95-років з дня народження Федора Степановича Арвата

   19 квітня відбувся круглий стіл «Три шляхи широкії» з нагоди 95-річчя з дня народження Федора Степановича Арвата — відомого українського мовознавця, педагога, кандидата філологічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, заслуженого працівника освіти України, ректора Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (1978–1996).

   Фахівці читального залу долучилася до роботи круглого столу і презентували книжкову виставку «Маємо свято: 95-років з дня народження Федора Степановича Арвата». На виставці експонувалися книги, документи, фото та науково-публіцистичні видання, які розкривають життя та творчість академіка Ф.С. Арвата. А також, широко були представлені і спогади сучасників.

Переглядів 73