01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
19.05.2016

19 ТРАВНЯ - День вишиванки

19 травня 2016 року. В День Вишиванки співробітники бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя приєдналися до патріотичного флешмобу, який започаткували студенти нашого навчального закладу, вдягнувши в український національний одяг пам'ятники Миколі Гоголю та Першій вчительці. Бібліотечні працівники не тільки вдягли вишиванки, але й розгорнули у читальному залі нового корпусу пізнавальну книжкову виставку про історію українського традиційного одягу, вишивки та орнаменту.
Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення - щороку в третій четвер травня. Свято запрошує кожного свідомого громадянина до простого вчинку - одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим така дія має глибинний контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурної освіченості та духовної свідомості.

Переглядів 1937