01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
29.03.2024

Світ читає Миколу Гоголя

 

1 квітня 2024 року виповнюється 215 років від дня народження Миколи Васильовича Гоголя (1809−1852) – драматурга, прозаїка, критика, публіциста, класика світової літератури, випускника Ніжинської гімназії вищих наук князя Безбородька (1828). Напередодні річниці народження митця пропонуємо ознайомитися з каталогом книжкової виставки «Світ читає Миколу Гоголя», який репрезентує видання письменника, що вийшли в зарубіжних країнах у ХХ столітті та зберігаються в колекції «Гоголіана» Бібліотеки імені академіка М. О. Лавровського Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Каталог книжкової виставки «Світ читає Миколу Гоголя» доступний на сайті бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя за посиланням.

 

Переглядів 34