01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
18.11.2022

Всеукраїнська науково-практична бібліотечна конференція «БІБЛІОТЕКА У СУЧАСНОМУ ІНФОРМАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ : ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

17 листопада бібліотека Ніжинського державного університету імені Гоголя долучилися до Всеукраїнської науково-практичної бібліотечної конференції «БІБЛІОТЕКА У СУЧАСНОМУ ІНФОРМАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ : ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ» (до 100-річчя створення бібліотеки Університету Ушинського). Конференція пройшла  у змішаному форматі (онлайн/офлайн) на платформі Zoom на базі бібліотеки Державного закладу «Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського». Тему доповіді «Студентська бібліотека в контексті історії бібліотеки Ніжинського юридичного ліцею князя Безбородька (1840-1875 рр.) підготувала заступниця директору бібліотеки Галина Осіпова. Не дивлячись на зовнішні, максимально несприятливі обставини та оголошення тривоги, у роботі конференції брали участь близько 80 наукових, науково-педагогічних та бібліотечних працівників з багатьох областей України.

Учасники заходу подякували організатором конференції  та висловили слова підтримки постраждалим бібліотекам і спільну віру в нашу перемогу, надію на те, що наступного разу зможуть зустрітися уже в очному форматі на базі одного з університетів і вже під мирним небом.

18112022

 

Переглядів 186