01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
17.11.2022

День інформації «Григорій Сковорода: філософія життя і творчості»

З нагоди святкування 300-річчя з дня народження Григорія Савича Сковороди у бібліотеці Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся День інформації «Григорій Сковорода: філософія життя і творчості», організований працівниками інформаційно-бібліографічного відділу для студентів факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв спеціальності «Дошкільна освіта». Мета заходу – ознайомити присутніх з творчою спадщиною великого мислителя, а також з літературою, яка розкриває багатогранний талант Г. Сковороди як видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога та надати можливість безпосередньо ознайомитися з виданнями.

Працівники відділу підготували книжкову виставку «Життя та вчення Григорія Сковороди» на якій було представлено 67 видань. Бібліографічний огляд літератури провела завідувач відділу Наталія Мухомодєєва. До уваги студентів були запропоновані рідкісні видання кінця 19–поч. 20 століття, а також сучасна література про видатного українського філософа.

В проведенні заходу взяли участь студенти спеціальності «Дошкільна освіта» ( гр. ДО-4) Анна Хоменко, Алла Венгер та Дарина Гонченко . Завідувач сектору бібліотеки Людмила Косовських ознайомила слухачів із педагогічною діяльністю Григорія Сковороди. Цікавим та змістовним був виступ директора бібліотеки історика Олександра Морозова «Ніжин і Г. Сковорода».

Бібліотека висловлює щиру подяку доцентам кафедри дошкільної освіти Світлані Матвієнко та Оксані Лісовець за активну підтримку та допомогу в організації просвітницького заходу.

Переглядів 159