01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
25.10.2018

2018 рік – Рік охорони культурної спадщини України

Культурна спадщина є безцінним надбанням народу, тією основою, на якій базується і формується національна самосвідомість, історична память, патріотизм.

2018 рік в Україні проголошено Роком охорони  культурної спадщини. На науковому абонементі бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя цій темі присвячена постійно діюча книжкова виставка "Культура – найцінніше надбання людства”, на якій представлені матеріали, які відображають духовні й матеріальні надбання, створені українським народом протягом  своєї історії.

Щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, необхідно вивчати його історію, мову, культуру. Тож в розділі «Культурна спадщина рідного краю» зібрані книги про історію та культурні пам’ятки Чернігівщини: музеї, картини, монастирі, заповідники.

Запрошуємо всіх охочих до перегляду книжкової виставки.

Переглядів 490