01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
23.03.2018

День поезії на філологічному факультеті

Що таке Поезія? Це – свято, чарівність, музика, дотик до душі. Кожен вірш – це сповідь поета. А поети – люди, багаті душею, вони здатні до вияву сильних емоцій, їм властиве почуття прекрасного.

До Всесвітнього дня поезії, який відзначають 21 березня,  завідувач сектору читального залу № 3 Левченко І.О. та бібліотекар І категорії Головко Л.В., викладачі секції російської мови та перекладу кафедри слов’янської  філології, компаративістики та перекладу   та чарівні ведучі студенти Золотіна Яна та Безмолитвенний Дмитро підготували  захід «Літературне сузір’я». Свято поезії відбувалося в незвичній атмосфері – новоствореному музеї університету «Homo sovieticus», де на фоні прекрасного живопису ніжинського художника А.П. Шмикова  звучали проникливі рядки українських, російських та англійських поетів. Ілюстрацією заходу стала виставка збірок поетичних творів вітчизняних  та зарубіжних митців   «Сонячні крапельки поезії».

 Долучився до заходу  декан філологічного факультету Забарний О. В., який розповів про свої перші кроки в літературі та продекламував власну поезію зі збірки «Пастелі Полісся». Для  студентів філологічного факультету  цей день став  своєрідним поетичним дебютом. Власні вірші читали Сафригіна Катерина, Аніщенко Олександра, Васильєва Вікторія та Науменко Марія.

 Одним із координаторів заходу була доцент Гетман Людмила Іванівна, яка разом із присутніми розмірковувала, що таке поезія, звідки вона з’являється, що примушує людину писати, та познайомила студентів із прекрасною поезією про любов В. Висоцького «Балада о любви». Приємним сюрпризом були поезії, які читали доценти Сидоренко В. О.,  Бондар Н. О.,  Петрик О. М. та директор музейного комплексу Парубець А. С. 

Час пролетів швидко, й по закінченню заходу ще довго не хотілося розходитися, адже Поезія – це те, без чого не може існувати людина. Сподіваємося , що в цей день кожен пройнявся чарівним світом поетичного слова. А , отже , чекатимемо на нові поетичні зустрічі наших студентів та викладачів. 

Переглядів 1157