01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
01.03.2018

В бібліотеку за знаннями

Мудрі люди вважають, що пізнання світу починається з книжкової полиці бібліотеки. А  пізнання сучасної  бібліотеки  починається з нових бібліотечних послуг, пошуку інформації в мережі та використання Інтернет-сервісів. Використання новітніх технологій – необхідна умова формування сучасного іміджу бібліотеки навчального закладу.

         В бібліотеці НДУ імені Миколи Гоголя вже не перший рік активно впроваджуються  новітні технології, зокрема автоматизована книговидача документів. Вже традиційно студенти   КВНЗ «Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М.Заньковецької Чернігівської обласної ради»  проходять практику на базі бібліотеки.

         26 лютого  бібліотекарі  читального  залу № 3 Левченко І.О. та Головко Л.В. провели  майстер-клас для  студентів  з дисципліни «Автоматизовані бібліотечні технології» (викладач Ющенко Л.О.) 

Студенти отримали практичні знання та навички, побачили переваги електронного обслуговування  користувачів.

Переглядів 1136