01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
11.03.2016

У світлиці поезії.

Двері до світлиці пізнання розчинено для всіх - хто тільки-но входить у світ художньої таїни, вивчаючи літературу, і хто вже завершує роки навчання, стаючи на поріг випускних вечорів і світанків. Звичайно, всього багатства віршів не охопити. Це наші дружні зустрічі з поезією, що навчає, зігріває, просвітлює, бентежить і радує. Так на початку березня 2016 року в читальному залі № 3 відбулося вшанування пам'яті Павла Олександровича Сердюка, учителя, наставника, літературного критика, людини щедрої розумом і серцем. З 1968 року Павло Олександрович працював доцентом кафедри української літератури Ніжинського педагогічного інституту імені Миколи Гоголя. Він публікував рецензії, статті, теоретичні розвідки на сторінках "Літературної України", журналів "Дніпро", "Вітчизна", "Жовтень", "Українська мова і література в школі" та інших періодичних виданнях. 
Учнями Павла Олександровича були автори перших талановитих збірок поезії та прози Таїсія Шаповаленко, Микола Луговик, Анатолій Шкуліпа, Любов Пономаренко та ін.  Перша книжка П.О.Сердюка -  це літературно-критичний нарис "Платон Воронько", присвячений творчості видатного українського поета.
У заході брали участь студенти другого та третього курсів філологічного факультету. Бібліотекарі читального залу № 3 підготували книжкову виставку під назвою "У світлиці поезії". Урочисте зібрання закінчилося покладанням квітів до могили Павла Олександровича Сердюка.

Переглядів 1794