01 May 2023
  Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого подібного більше не повторилося
05.09.2024

Книжкові знаки на книгах Ніжинської вищої школи: від Ліцею князя Безбородька до державного університету (по матеріалам колекції екслібрісів рідкісного фонду книгозбірні)

«Книги – скарби людського розуму, які мають переходити у спадок від покоління до покоління на вжиток тих, хто народиться згодом»

                                                                                            Джозеф Аддісон  

          Сектор фондових колекцій та рідкісної книги бібліотеки імені М.О. Лавровського вперше започатковує серію публікацій, присвячених темі книжкових знаків на книгах, що зберігаються у її рідкісному фонді.

          Поданий матеріал буде включати відомості про колекцію книжкових знаків, що на період від червня 2024 року нараховує більше п’ятиста напрацьованих та зафіксованих у БД «Рідкісна книга» документів. Це результат трудомісткої роботи, що має на меті поінформувати по даній темі як читачів бібліотеки ім. М.О. Лавровського, так і фахівців-книгознавців, які працюють з книжковими фондами. Сподіваємось, що дані публікації сприятимуть подальшій популяризації нашого безцінного книжкового фонду, а також висвітленню ряду невідомих чи маловідомих фактів з історії окремих видань, виявлених у процесі роботи.

             Переглянути 

 

 

Переглядів 44