01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
26.04.2024

День фахівця

Вчергове з метою підвищення кваліфікації та формування професіоналізму бібліотечних працівників у бібліотеці імені М. О. Лавровського Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя 26 квітня 2024 року був проведений «День фахівця».

Провідний бібліотекар відділу комплектування, каталогізації та інформаційних технологій Ганна Зоценко презентувала майстер-клас з питання «Наукометричні бази даних: їх різновиди та характеристика». Під час заходу були розглянуті питання видів та характеристики наукометричних баз даних, процесу їх застосування (на прикладі Web of Science, Scopus) для покращення якості послуг, що надаються користувачам.

У ході заходу заступниця директора бібліотеки Галина Осіпова запропонувала долучитися до реалізації проєкту «Вільні читають українською». Ця ініціатива не лише сприяє популяризації української мови та літератури, але й підтримує національну ідентичність в умовах воєнного конфлікту. Долучення до цього проєкту може стати важливим кроком у збереженні культурної спадщини та виявленні солідарності з українським народом.

Гостинною, щемною та щирою стала зустріч зі студенткою ІІ курсу спеціальності 231 Соціальна робота Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, вимушеною переселенкою з невеличкого міста Сіверськ Бахмутського району Донецької області Оксаною Корнєвою. Дійсно неймовірно, якими сильними можуть бути люди, які пережили серйозні випробування... Їхня сила волі та оптимізм є джерелом великої надії для всіх нас. Вони нагадують нам про непохитність людського духу і про те, що, незважаючи на будь-які труднощі, життя може продовжуватися і навіть у найскладніших життєвих ситуаціях можна знайти причину для надії і віри в майбутнє. Їхні історії слугують великим натхненням для всього світу. Особливо під час воєнного конфлікту, коли небезпека та страх можуть зломити навіть найміцніші серця. Такі люди, як пані Оксана, дійсно вражають своєю силою духу та волі, і вони надихають інших своїм прикладом.

Тож продовжуючи працювати і розвиватися в умовах війни, ми демонструємо свою силу духу і віру в перемогу України...

Переглядів 37