01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
04.04.2024

«Спадщина Миколи Гоголя в українському культурному просторі»

З нагоди 215-ї річниці з дня народження видатного письменника і мислителя Миколи Васильовича Гоголя 2 квітня  у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулася Всеукраїнська науково-практична  конференція за міжнародною участю «Спадщина Миколи Гоголя в українському культурному просторі».

          У рамках роботи конференції розгорнуто книжково-інформаційні виставки: «Микола Гоголь і Україна» та «Спадщина Миколи Гоголя у науковому доробку вчених Ніжинської вищої школи». На виставках представлено широкий спектр видань творів Миколи Гоголя, біографію автора та літературну критику за його творами, а також науковий доробок науковців Ніжинської вищої школи. де на широкому архівному та документальному матеріалі визначається роль міста Ніжина та Гімназії вищих наук князя Безбородька в житті та творчості М. Гоголя та його товаришів. Особливе місце відводиться матеріалу про  вивчення його творчої спадщини.

Книжкові експозиції сприяли всебічному розкриттю та популяризації фонду бібліотеки НДУ імені Миколи Гоголя, забезпечили відкритий доступ до всіх інформаційних джерел. Гоголіана є багатим і цікавим джерелом для вивчення життєвого і творчого шляху великого письменника. Більше інформації про всі книги, публікації в газетах, журналах та наукових збірниках за темою можна дізнатися, скориставшись електронним каталогом.

Книжкові виставки до конференції підготували провідний бібліотекар Світлана Оніщенко та зав. сектором інформаційних технологій Ірина Мазун.

Переглядів 42