01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
01.04.2024

Презентація книги Євгена Букета «30 війн із Zаклятим сусідом»

Сьогодні 01.04.2024 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальностей 014 СО Історія, 032 Історія та Археологія 1 і 2 курсів відбулася презентація подарованих бібліотеці книг та альбомів про історію збройних конфліктів з росією – «30 війн із Zаклятим сусідом».

В. о. завідувача кафедри історії України, доцент Сергій Кириленко виступив з вітальним словом до учасників заходу.

Провідний бібліотекар Юлія Рожок розповіла про шлях цих видань до нашої книгозбірні.

Родзинкою заходу було живе спілкування за допомогою платформи Zoom з автором книги, відомим краєзнавцем й істориком, журналістом і громадським діячем Євгеном Букетом. Під час презентації автор книги зумів стисло, цікаво та інформативно  висвітлити тему про понад тисячолітню історію російсько-українського збройного протистояння.

Гості та учасники заходу жваво обмінювалися думками та питаннями про тривалість збройного протистояння України проти росії, корені  якого сягають глибокої давнини.

Дякуємо автору за активну життєву позицію та любов до Батьківщини, а також усім присутнім за розуміння потужного просвітницького та мотиваційного потенціалу презентованих видань.

Віримо, що Україна обов’язково переможе і поставить крапку у багатовіковому протистоянні зі своїм заклятим сусідом! Слава Україні!

 

Переглядів 46