01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
28.03.2024

Освітній захід, присвячений академічній доброчесності

Здобуття якісної освіти має базуватися на певних цінностях, у тому числі й на такому етичному чиннику, як академічна доброчесність. 28 березня 2024 року в бібліотеці пройшов освітній захід, присвячений академічній дорочесності для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв.

Провідний бібліотекар Ганна Зоценко пояснила студентам та магістрантам сутність поняття академічної доброчесності, етичні принципи та визначені законом правила, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності, а також можливі форми її порушення здобувачами освіти, відповідальність за такі порушення. Були обговорені основні положення законодавства в сфері академічної доброчесності.

Серед студентів та магістрантів ця тема викликала інтерес, а також розуміння того, що дотримання академічної доброчесності є запорукою якісної освіти. Організатори і учасники впевнені, що набуті знання сприятимуть їх широкому використанню в освітньому процесі.

 

Переглядів 30