01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
22.03.2024

«Це воює вона»

Бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя отримала безкоштовний примірник антології «Це воює вона» в рамках програми «Сприяння рівності та протидія дискримінації» Національного Демократичного Інституту (НДІ) за підтримки Швеції, а також завдяки співпраці благодійного фонду Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна та видавництва «Видавництво».

Книга «Це воює вона» присвячена сміливим жінкам, які стали на захист України. 25 текстів, 25 ілюстрацій, 25 героїнь - кулеметниць, морпіхів, бойових медикинь, аеророзвідниць, водійок БМП, громадських діячок. Спільна робота 50 авторів та авторок, ілюстраторів та ілюстраторок над невигаданими історіями захисниць, що роблять можливе і неможливе для перемоги України, долають стереотипи та перешкоди і торують шлях для людей із військовим покликанням.

Мета цього видання — допомога захисницям України, які отримали поранення на фронті. Тому весь прибуток, отриманий від продажу книги — 400 грн з кожного примірника, передаватимуть Благодійному фонду Жіночого ветеранського руху VETERANKA.

Переглядів 33