01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
22.02.2024

Незламні герої

24 лютого виповнюється 2 роки від початку злочинного повномасштабного вторгнення росії в Україну. Війна принесла українцям багато горя, жаху, непоправних втрат, проте на тлі страшних випробувань укріплюється  непохитна віра в нашу Перемогу. У перші дні війни від шоку і болю, здавалося, зникли слова, і ніхто ніколи не напише жодного рядка. Але через деякий час слова повернулися – точні, чесні, безжальні, сильні й справжні. Війна увірвалася в життя кожного з нас несподівано, вирвала нас зі звичного стилю життя.

24 лютого 2022 рік… Здається, ніби для всіх українців час зупинився, але ні! На календарі вже – 24 лютого 2024. Ми всі все ще залишаємося в лютому, який триває й досі… Ця жахлива річниця на всіх діє по-різному, єдиним залишається - прагнення до перемоги та об’єднання родин.

Ми все ще не можемо відірватися від екранів телефонів чи телевізора, абстрагуватися від дійсності, щоб дати спочинок нашому мозку та всьому організму від новин, трагедій, несправедливості та болю. Але попри все потрібно жити, адже ніхто не поверне втрачений час…

З нагоди цієї дати в читальному залі №2 бібліотеки (ауд. 115) до уваги читачів представлено книжкову виставку «Незламні герої» (до роковин повномасштабного вторгнення росіїї в Україну), на якій розміщено інформацію, фотознімки, спогади, оповіді про героїв, поєзія та інші матеріали, які розповідають про два роки життя українців з початку незалежної війни.

Щоб пам’ятати…

 

Переглядів 35