01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
20.10.2023

КУЛЬТУРНА ДИПЛОМАТІЯ БІБЛІОТЕКИ

Саме під такою назвою 18-19 жовтня 2023 року пройшла міжнародна науково-практична конференція, яка проводиласяу змішаному форматі (онлайн/офлайн) на базі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Одеської національної наукової бібліотеки, Академічної бібліотеки Латвійського університету. Незважаючи на непростий для країни час (попри ракетний удар 18 жовтня по м. Харьків), конференція  зібрала більше 120 учасників з різних міст України та об’єднала більше ніж 30 спікерів з України, Польщі, США, Латвії, Греції, Молдови.

Основною метою конференції було обговорення та презентація практичного досвіду бібліотечних установ України у реалізації міжнародних проектів та співпраці із партнерами, що сприяють поширенню інформації про українську бібліотечну спільноту; підтримку бібліотек, що постраждали від збройної агресії держави-терориста; та популяризації української культурної спадщини і розповсюдження української автентичності.

В роботі конференції взяла участь і бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (заступниця директора Галина Осіпова та завідувачка сектору наукової бібліографії Людмила Косовських).

Щиро дякуємо колегам за організацію конференції та за можливість бути учасником такого поважного наукового форуму.

Переглядів 43