01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
05.10.2023

Для аспірантів Ніжинського державного університету проведено вебінар з роботи з наукометричними базами даних

Наразі все більшої значущості та популярності набуває наукометрія — галузь, що займається статистичними дослідженнями структури та динаміки масивів і потоків наукової інформації. Враховуючи важливість даної теми, 27 вересня 2023 року для аспірантів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя був проведений вебінар «Наукометричні бази даних: їх різновиди та особливості».

Фахівець відділу комплектування, катологізації та інформаційних ресурсів Г. Зоценко ознайомила аспірантів з основними показниками, які відображаються у наукометричних базах даних, найбільш авторитетними і повними базами даних як Scopus, Web of Science, Index Copernicus та Google Scholar.

Спікером було детально розглянуто необхідність публікацій в міжнародних базах даних, оскільки такі публікації є важливими для аспірантів (підвищують цитованість наукових робіт, забезпечують можливість участі у міжнародних грантових програмах).

Загалом, на вебінарі були розглянуті дуже актуальні, надзвичайно важливі питання стосовно пошуку метеріалів та публікацій у міжнародних наукометричних базах даних.

Переглядів 47