01 May 2023
  Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого подібного більше не повторилося
30.09.2024

До Всеукраїнського дня бібліотек: проведено захід Творчої студії бібліотеки ім. М.О. Лавровського НДУ імені Миколи Гоголя

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, що традиційно святкується 30 вересня, у бібліотеці ім. М.О. Лавровського було проведено цікавий захід у форматі Творчої студії. В межах заходу проведено лекцію «Вивчення творів мистецтва з дітьми в ігровому форматі». Лекторка – Катерина Володимирівна Борисова, викладач спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької», викладач мистецької школи цього навчального закладу з предметів «Композиція» та «Історія мистецтв».

Звертання працівників бібліотеки до теми мистецтва та організація цього заходу не були випадковими, оскільки однією із важливих місій цього підрозділу вишу є культурно-просвітительська діяльність. Кожного року працівниками бібліотеки проводиться велика кількість заходів, присвячених популяризації мистецтва, зокрема – українського.

Захід проводився для студентів спеціальностей 012 Дошкільна освіта (керівники курсів доценти С. Матвієнко, О. Лісовець, Л. Бобро, викл. А. Бесараб) та 013 Початкова освіта (керівник курсу доцент Ю. Новгородська).

Провідний бібліотекар Світлана Оніщенко презентувала книжкову виставку із фондів бібліотеки НДУ, присвячену темі мистецтва, наголосила на його ролі у духовному зростанні людини. Експозиція містила літературу різних періодів розвитку  живопису, національного декоративно-ужиткового мистецтва, а також книгу відомого українського культуролога Г. Самойленка, яка розкривала особливості розвитку образотворчого мистецтва Ніжина  та багато інших цікавих і гарно ілюстрованих видань.

Лекторка Катерина Борисова на основі багаторічного педагогічного досвіду роботи з художниками-початківцями розповіла, які саме методи та засоби варто використовувати на етапі залучення дітей до живопису. Продемонстровані Катериною Володимирівною друковані посібники стосувалися того, як говорити з дітьми про твори живопису, основи композиції, художній образ.

Присутні на лекції студенти висловили слова подяки Світлані Оніщенко та Катерині Борисовій за цей цікавий та корисний для їхнього професійного зростання захід й сподівання на подальші зустрічі у форматі Творчої студії та майстер-класів!

Численні фото на згадку про цей мистецький захід закарбували у знімках чудові враження про зустріч з мистецтвом!

Переглядів 21