01 May 2023
  Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого подібного більше не повторилося
01.07.2024

Ніжинське шістдесятництво: Леся Коцюба

 

Щира вдячність та безмежність подяки Євгенію Луняку та Надії Онищенко за подаровану дивовижну книгу "Ніжинське шістдесятництво: Леся Коцюба"!

Збірка матеріалів присвячена життю та діяльності активної учасниці дисидентського руху 1960-1970-х років Лесі Коцюби, доцента кафедри української літератури Ніжинського державного педінституту імені М. В. Гоголя, та справі передавання за кордон статті Івана Дзюби «Інтернаціоналізм чи русифікація».

Книга розрахована як на фахівців-істориків, так і на широке коло зацікавлених читачів, яким не байдуже минуле нашої Батьківщини, історія боротьби за збереження української мови та культури в умовах радянського тоталітаризму.

Ця книга стане справжньою скарбницею знань і вражень для читачів.

Ще раз величезне спасибі укладачам за вашу клопітку наукову роботу та творчість. Бажаємо вам подальших літературних успіхів і нових творчих здобутків!

Переглядів 35
Інші матеріали розділу: « Дякуємо за подаровану книгу