01 May 2023
  Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого подібного більше не повторилося
23.05.2024

Дякуємо за подаровану книгу

Бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя висловлює щиру подяку історику, публіцисту, українському фізику Кіндратенку Анатолію Миколайовичу за подаровану книгу «Фальсифікації історії в українських шкільних підручниках».

Автор вважає, що шкільні підручники відіграють важливу роль у формуванні світогляду учнів, і саме тому вони повинні відображати правдиву, об’єктивну і науково обґрунтовану інформацію. Історія як наука повинна базуватися на фактах, достовірних джерелах та критичному аналізі подій. Недопустимо, щоб підручники містили фальсифікацію або викривлення фактів, оскільки це може призвести до формування хибних уявлень у молодого покоління.

Сподіваємось, що ця книга стане в пригоді науковцям, історикам, освітянам та студентам. Анатолію Миколайовичу бажаємо міцного здоровя та творчих успіхів у подальшій роботі.

Переглядів 76