01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
15.05.2023

День науки в Україні – 2023

   Уже понад двадцять років у третю суботу травня в Україні відзначають День науки. У 2023 році професійне свято наукових працівників припало на 20 травня.

   День науки – свято покликане вшанувати наукові традиції, досягнення українських вчених й нагадати, що саме наука є основою інтелектуального потенціалу нації та її майбутнього.

   З нагоди Дня української науки працівники студентського абонементу підготували книжково-інформаційну виставку: «Сучасна наука університету – основа динамічних потоків інформації» на якій представлені наукові надбання викладачів нашого закладу: монографії, збірники наукових праць, навчальні посібники, бібліографічні покажчики та література спрямована на допомогу організації навчально-наукової роботи. Наша виставка – данина шани і поваги науковцям, які, навчаючи студентів, пробуджують в молодому поколінні завзяття та наполегливість в оволодінні фаховими знаннями.

   Шановні науковці, завдяки вашим зусиллям виконуються важливі для університету науково-дослідні роботи, здійснюється підготовка висококваліфікованих кадрів, без наукового працівника, педагога держава не має майбутнього. Ваша наполеглива праця множить здобутки у світову скарбницю знань.   

  Користуючись нагодою, щиросердно вітаємо зі святом усіх науковців, викладачів, майбутніх вчених – студентів та аспірантів! Зичимо нових досягнень і щедрих ужинків на науковій ниві заради миру і процвітання нашої незалежної України!

   Більше й докладніше про видання, присвячені науці й науковцям, що знаходяться у фондах бібліотеки, можете дізнатися, скориставшись нашими електронними ресурсами.

З повагою колектив Бібліотеки.

Переглядів 76