01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
06.12.2022

Професійні компетенції бібліотекаря – шлях до успішної роботи бібліотеки

Бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя разом з усією Україною переживає наразі складні часи. Війна триває… Проте ми віримо в нашу перемогу, продовжуємо працювати та прагнемо йти в ногу з часом.

2 грудня 2022 року в бібліотеці відбувся захід з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників. 

Про Web-сайт як інструмент бібліотечно-інформаційного обслуговування бібліотеки розповіла заступник директора бібліотеки Галина Осіпова, зосередивши увагу на аналізі контенту власного сайту бібліотеки.

Змістовним був виступ на тему «Соціальні мережі як інструмент іміджевого позиціонування бібліотек», який підготувала  бібліотекар 1 категорії Юлія Бездухова. Вона підкреслила, що наявність у книгозбірні сторінок у соціальних мережах продиктована потребами часу, особливо це важливо для молоді, яка звикла отримувати інформацію за допомогою гаджетів. Отже,  сучасна бібліотека повинна звернути увагу на соціальні медіа й роботу в них, використовуючи їх для рекламування та представлення послуг книгозбірні.

З метою розкриття рівня професіоналізму та творчого потенціалу в цьому році був започаткований проєкт «Бібліотекарі ХХІ ст. Нові стандарти професії: «Портфоліо бібліотекаря». Загалом, це унікальна можливість ознайомитися та поділитися досвідом роботи зі своїми колегами та трохи підняти завісу професійних «таємниць». На високому рівні представила свої досягнення та напрацювання провідний бібліотекар Світлана Оніщенко. Майже 40 років свого життя Світлана Степанівна присвятила бібліотеці університету. Бібліотекар в душі, бібліотекар за покликанням, професіонал, ерудований фахівець. Її творча фантазія здатна генерувати ідеї, нестандартно бачити та мислити, створювати нове й оригінальне.

Було цікаво, інформативно, творчо. Традиційно закінчилися заняття дружним спілкуванням, під час якого бібліотечні фахівці мали змогу обмінятися думками, досвідом та обговорити важливі завдання бібліотеки на 2023 рік.

Галина Осіпова, заступник директора бібліотеки.

Переглядів 159