01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
10.10.2022

Навчаємося разом із бібліотекою

7 жовтня 2022 року в інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя для студентів 2 курсу спеціальностей «Середня освіта. Історія» та «Історія та археологія» факультету філології, історії та політико-юридичних наук було проведено практичне заняття в курсі викладання дисципліни  «Основи наукових досліджень». Зустріч була організована доцентом  кафедри історії України Оксаною Крупенко та працівниками інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки Людмилою Косовських та Наталією Мухомодєєвою. 

Курсова робота – один із видів наукової роботи студентів. Працюючи над курсовим дослідженням, студент повинен вміти правильно підібрати джерела, з яких він буде черпати потрібну йому інформацію, здійснювати посилання на літературу. Незамінним помічником в цьому є бібліотека і, звичайно, викладач. Саме  бібліотека університету  виступає посередником  між потоком інформації і користувачем, допомагає йому зорієнтуватись у масиві інформації. Тож під час заняття студенти мали змогу ознайомитися з методикою пошуку інформації як у традиційних джерелах – бібліотечних каталогах, реферативних журналах, енциклопедіях, бібліографічних довідниках так і з електронними ресурсами  мережі Інтернет, із сайтом бібліотеки, електронним каталогом, електронною бібліотекою, інституційним репозитарієм університету.

Людмила Косовських – завідувачка сектору бібліотеки.

Переглядів 166