01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
02.02.2022

Вітаємо з ювілеєм !

  Колектив  навчально-наукового інституту  філології, перекладу та журналістики, колектив  бібліотеки  ім. М.О. Лавровського  Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя щиро вітають Вас із днем народження!

   У цей день  наші найщиріші привітання, найкращі побажання добра, радості, здоров’я, благополуччя, добробуту та  подальших плідних літ творчої роботи.

   Як викладач Ви відповідальні, кваліфіковані, вимогливі. Як людина і колега Ви  щирі, відкриті, тактовні, толерантні.

   Після закінчення у 1974 році Єнакієвської середньої школи  Ви обираєте нелегку професію вчителя і цілеспрямовано, не зважаючи ні на труднощі, ні на невдачі, йдете до своєї мети.  А в 1976 році перед Вами гостинно розкриваються двері Ніжинського державного педагогічного інституту ім. М.В.Гоголя.

   Успішно завершивши  навчання у вузі, Ви повертаєтесь до рідного краю,  де працюєте вчителем російської мови і літератури, організатором позакласної і позашкільної роботи з учнями  середньої  школи . Але Ви, Валентино Олександрівно, не забуваєте про Alma mater і в 1985 році стаєте асистентом кафедри російської мови рідного вишу.  Ви наполегливо підвищуєте свій науковий і викладацький потенціал, пройшовши шлях від асистента до кандидата філологічних  наук, доцента кафедри.

   І ким би Ви не працювали – викладачем кафедри чи методистом заочного відділення, вчителем педагогічного ліцею чи директором Центру співпраці з українською діаспорою – Ви завжди викликаєте повагу та любов колег, учнів, студентів, людей, які Вас оточують.

   Ви плідно працюєте на освітянській ниві, готуєте висококваліфікованих спеціалістів, майбутніх учителів, перекладачів. Залюблена в літературне слово, його історію та культуру, Ви прищеплюєте студентам бережне ставлення до мови, до її різнобарвності  й експресивності.

   Ваша натхненна праця, наукова й виховна робота, участь у підготовці та проведенні учнівських та студентських олімпіад та конференцій, поетичних вечорів, Днів грецької культури неодноразово відзначені Почесними грамотами нашого вузу, Подяками, Почесними грамотами Міністерства освіти й науки України.

   Нехай Ваш життєвий і творчий досвід та жіноча мудрість ще довго сприяють професійному становленню студентів, колег, співробітників.

   Душевної Вам молодості, бадьорості, енергії, невичерпних сил, родинного благополуччя, радості від життя!

02022022

Переглядів 329