01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
28.01.2022

Пам'ятай про Крути: до Дня вшанування пам’яті Героїв Крут

На станції, що має назву Крути,

На смерть стояло триста юнаків, 

Щоб Україні волю повернути

І зберегти на тисячі віків.

Олена Кір’янова.

Бій під Крутами – одна з найтрагічніших подій в історії України. Більш ніж 100 років тому у бою під Крутами понад 300 курсантів військової школи, студентів та гімназистів, рішуче відстоюючи право українського народу  жити у власній державі, вступили у бій із добре озброєним і вишколеним противником і протягом кількох днів стримували на підступах до Києва величезну більшовицьку армію. 

29 січня в нашій державі вшановують пам’ять Героїв битви під Крутами. До цієї дати в читальному залі для наукової роботи бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя організовано книжкову виставку «Пам'ятай про Крути». На виставці представлена  література, в якій описані ці трагічні події, фотодокументи, спогади учасників бою під Крутами. 

Запрошуємо всіх охочих ознайомитися з книжковою виставкою (Гоголя, 4).

Переглядів 275