01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
27.10.2021

Участь у заході

У п’ятницю, 22 жовтня в  читальній залі Гоголівського корпусу відбулася знакова подія для Ніжинського державного університету, а особливо для Молодіжного хору «Світич». Познайомитися з Гоголівським вишем та послухати спів нашого славетного  колективу прибув Отфрід Ріхтер, керівник Меммінгенського музичного колегіуму, Меммінгенської школи музики та співу, професор Стокгольмського університету.

 До проведення концерту приєднався і факультет іноземних мов. Ведучі Назарко Віолета та Мінута Крістіна привітали гостя, познайомили з історією існування хору Світич та його творчими здобутками.

 По завершенню концертної програми студентській раді факультету та студентам 2, 3 курсів німецького відділення випала чудова нагода поспілкуватися з шановним гостем, поцікавитися його враженнями від Ніжина та розповісти про нашу картинну галерею. На жаль, через брак часу Отфріду не вдалося побачити її на власні очі, але це буде гарним приводом навідатися знову. Більше того, він відмітив, що в наше місто прибув з гуманітарною допомогою. Україну він відвідує не вперше, а такі маленькі містечка, як Ніжин зі своєю затишністю та не менш цікавою історією, справляють на нього приємне враження. Важко уявити, в якому захваті від цієї зустрічі залишилися другокурсники, адже для них можливість поспілкуватися з носієм німецької мови стала ще більшою мотивацією у вдосконаленні мови.

 Долучилась до заходу і бібліотека НДУ імені Миколи Гоголя (відділ обслуговування і зберігання фондів), яка підготувала виставку книг з  фонду рідкісних та цінних видань та відділу колекцій,  деякі з них датуються кінцем ХІХ століття і вважаються цінним надбанням бібліотеки.Усі  книги музичної тематики написані  німецькою мовою, частина готичним шрифтом.

 В кінці зустрічі Отфрід щиро подякував за запрошення та ще раз висловив свій захват щодо творчої програми хору. Цей дружній візит надовго залишиться у пам'яті присутніх, а самі спогади про нього приноситимуть втіху.

 

Студентка 3 курсу факультету іноземних мов,

Чуба Еліна.

Переглядів 246