01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
25.05.2021

Наші ювіляри

У кожної людини у житті має бути мета, оскільки вона приходить у цей світ, щоб виконати певну місію протягом життєвого шляху і чогось досягти. Добре, якщо робота приносить радість і задоволення, і ти йдеш на неї, як на свято. У такому випадку на одній роботі можна пропрацювати довго. Досвідчені викладачі з великим стажем роботи найбільше цінуються в колективі.

До таких викладачів належать Жилко Нонна Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри германської філології і Панова Лідія Семенівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри англійської мови та методики викладання. 19 травня в читальному залі №2 відбувся захід з нагоди 85-ї річниці від дня народження. Вшанувати ювілярів прийшли колеги, студенти , друзі – всі, з ким Жилко Н. М. і Панову Л. С. звела доля у житті.

Захід відкрила декан факультету іноземних мов Тезікова Світлана Володимирівна. Вона розповіла, яким чином молоді на той час аспірантки  стали викладачами нашого університету. Вони дуже захоплювались викладанням різних аспектів англійської мови: практика усного та писемного мовлення, практична граматика, методика викладання англійської мови,  лексикологія. Видали дуже багато навчальних посібників та підручників, за якими і зараз навчаються наші студенти. Підготували навчальні посібники для загальноосвітніх шкіл: картки для тренування лексико-граматичних структур, таблиці з країнознавства, посібники з навчання читання англійською мовою. 

Провідний бібліотекар Світлана Оніщенко ознайомила всіх з кижковою виставкою, на якій були представлені роботи знаних викладачів. Душевності й теплоти цій події додали щирі вітання на адресу ювілярярів, які пролунали від присутніх напротязі всього заходу. Вдячність, повага й авторитет – що може бути найкращим визнанням для педагога? 

Лунали сердечні слова і від колег, студентів, друзів і загалом захід пройшов у теплій дружній атмосфері .Ювілей це не просто свято, це здобутки у науковій й педагогічній діяльності, формування колосального досвіду та високого професіоналізму впродовж багатьох років життя.

Переглядів 282