01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
29.01.2021

Нев’янучий вінок Героїв Крут

29 січня в Україні вшановують пам’ять Героїв битви під Крутами.

Це – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років.

Читальний зал № 2 пропонує вашій увазі виставку-реквієм «Нев’янучий вінок Героїв Крут», присвячену тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня; тим, хто спить у знаних і безіменних могилах, розкиданих по рідній і чужій землях; героям, які полягли в страшному бою під Крутами.

Матеріали, які демоструються на виставці дають можливість здійснити мандрівку в минуле, познайомити користувачів з невідомими і маловідомими документами, книгами, періодичними виданнями, фотодокументами, свідченнями, спогадами учасників бою під Крутами, статтями та виступами видатних особистостей доби Української революції 1917-1921 років.

Переглядів 349