01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
14.12.2018

“НАШ ГЕРБ. Українські символи від княжих часів до сьогодення”

Бібліотека та Музей рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя щиро дякують Українському культурному фонду, ТОВ "Видавництво "Родовід" та особисто Анастасії Білоусовій за надзвичайно цінний подарунок - розкішно оздоблений фотоальбом “НАШ ГЕРБ. Українські символи від княжих часів до сьогодення” (автори-упорядники Андрій Гречило та Богдан Завітій). У цьому 400-сторінковому альбомі вміщено понад 700 ілюстрацій із більш ніж 50 музеїв, архівів і бібліотек України та світу. Книга цікаво розповідає про історію державної символіки України протягом 1000-літньої історії нашої державності. 20 вересня 2018 року це унікальне видання отримало Гран-Прі BookForum Best Book Award головної книжкової події цього року – Львівського "Книжкового форуму".
Нам, ніжинцям, удвічі приємно те, що суперобкладинку та перші сторінки книги відкривають високоякісні репродукції монет часів Київської Русі першої чверті ХІ ст. з викарбуваним на них Тризубом, що були знайдені у складі так званого "Ніжинського скарбу" біля нашого міста у 1852 році. Книжка, безумовно, буде надзвичайно корисним надбанням для науковців та студентів нашої "alma mater" та займе почесне місце серед колекцій бібліотеки та Музею рідкісної книги нашого університету.

Переглядів 437