01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
21.05.2018

До 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського

8 вересня 2018 року освітяни України та інших країн святкуватимуть 100-річчя від дня народження видатного педагога сучасності, вченого, письменника, публіциста, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського. З цієї нагоди та на виконання листа Міністерства освіти і науки України від 09.02.2018, № 1/9-88 «Про відзначення у 2018 році 100-річчя від дня народження  Василя  Сухомлинського» у рамках семінару-практикуму «Виховний потенціал творів для дітей Василя Сухомлинського» відбулася презентація книжкової виставки «Педагогічні ідеї В. О. Сухомлинського: крізь призму століть». Захід,   який відбувся 18 травня 2018 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя на факультеті психології та соціальної роботи для студентів другого курсу спеціальності «Дошкільна освіта», підготували та провели працівники кафедри  дошкільної освіти доценти Пихтіна Ніна Порфирівна та  Матвієнко Світлана Іванівна.

На книжковій виставці було представлено твори В. О. Сухомлинського, матеріали сучасних дослідників про життя та педагогічну діяльність вченого. Виставка скаладалася з трьох розділів: «Творчий доробок В.О. Сухомлинського», «Науково-педагогічна діяльність В. О. Сухомлинського», «Василь Сухомлин­ський: світовий вимір». З матеріалами виставки ознайомила присутніх завідувач сектору бібліотеки Людмила Косовських. Закінчила свій виступ словами  В.О.Сухомлинського: «Людина, для якої книжка вже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою, спустошеною».

 Чи потрібно в ХХІ столітті переконувати когось в користі читання? Мабуть, ні! Не дивлячись на впровадження сучасних інформаційних технологій, роль книги в житті підростаючого покоління важко переоцінити.  Завдячуючи книзі, ми маємо можливість вивчати минуле, знати сьогодення і зазирнути в майбутнє.

Переглядів 1815