01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
24.04.2018

"Дорогою мудрості, науки і добра"

18-19 квітня 2018 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулося святкування 90-річчя від дня народження незабутнього  ректора Федора Степановича Арвата. У межах цього заходу була проведена Міжнародна наукова конференція «Четверті Арватівські читання», підготовлена й проведена викладачами кафедри слов’янської філології, компаративістики та перекладу,  зокрема секцією російської мови та перекладу (доцентами Бондар Н.О., Гетман Л.І., Сидоренко В.О., Петрик О.М., Банзерук О.В., Клипа Н.І.).

      «Дорогою науки, мудрості і добра» - таку назву мала книжкова виставка, підготовлена бібліотечними працівниками читальної зали філологічного факультету. На ній  були представлені багаточисельні видання про життєвий шлях, наукову діяльність вченого та  теплі спогади сучасників про Ф.С.Арвата як ректора і просто чудову людину.

Академік Ф.С. Арват і професор Н.М. Арват завжди багато уваги приділяли методиці викладання російської та української мов у школі. Велику частину книжкової виставки було присвячено шкільним підручникам, авторами яких є Ф.С.Арват та Н.М.Арват.

Увагу учасників конференції привернуло нове видання: «Академік Федір Арват. Наука творити добро: Спогади, публікації», а також біобібліографічний покажчик «Федір Степанович Арват. До 90-річчя від дня народження», підготовлений інформаційно-бібліографічним відділом бібліотеки університету.

З великою вдячністю та повагою пройшло вшанування пам’яті академіка Ф.С.Арвата.

Переглядів 1150