01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
22.05.2017

Музейна ніч

18 травня 2017 року, з нагоди Всесвітнього дня Музеїв, в Ніжині відбулась «Музейна ніч», яка зібрала разом близько 500 учасників. Приємно було бачити молодь, яка вирішила стати частиною культурного дійства, яке має ще більш розвинути туристичний потенціал Ніжина.
В програмі Ніжинської музейної ночі були виставки-продажі виробів народних майстрів, майстер-класи ніжинських митців, виступи співаків та музикантів, лицарські бої, вуличні лекції. Найбільш визначною частиною заходу став музейний квест. Його учасники, а це за підрахункам – 165 чоловік, мали обійти музеї нашого міста. Там відвідувачі мали знайти відповідь на поставлені запитання квесту. В кінці відбувся розіграш призів між учасниками. Неабиякі враження справила екскурсія «Ніжин містичний» нічним містом під смолоскипами. Її учасники почули моторошні історії та легенди, які передавалися місцевими жителями від покоління до покоління. Не залишила байдужими відвідувачів і лекція-перезентація результатів археологічних розкопок міста «Ніжин повернутий з небуття». Загалом, тієї ночі, вулиці Ніжина як ніколи були заповнені людьми, які поринули в таємничу атмосферу стародавнього міста.
Уперше в "Музейній ночі" взяв участь Музей рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

За матеріалами сайтів:
https://www.nezhatin.com.ua/
http://www.mynizhyn.com/

Переглядів 1059