01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
22.08.2016

Автограф видатного митця

У ці Україна вшановує пам'ять талановитого митця, актора театру та кіно Богдана Сильвестровича Ступки.  22 серпня йому б виповнилося 75 років… За довгу і плідну творчу кар'єру актор виконав понад 100 ролей у кіно та на сцені театру. Лауреат Шевченківської премії (за виконання головної ролі у виставі Шолом Алейхема «Тев'є-Тевель»), Народний артист УРСР та СРСР, Герой України, Богдан Ступка запам'ятався глядачам як надзвичайно талановитий актор, якому ідеально вдавалося розкривати непересічні та різнопланові драматичні образи. Кінофільми з участю Богдана Ступки «Білий птах із чорною ознакою», «Молитва про гетьмана Мазепу», «Чорна рада» входять у золотий фонд українського кіно.

Напередодні ювілею митця колекція автографів Музею рідкісної книги бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя поповнилася безцінним експонатом. Надбанням Музею стали програмка вистави «Тев'є-Тевель», що відбувся на сцені Київського Театру імені Івана Франка ще у 1999 році, та буклет «Богдан Ступка», присвячений творчості актора, з його автографом та побажанням удачі. Дарунок музею передала одна з ніжинських шанувальниць творчості видатного актора. Весь цей час унікальний раритет дбайливо зберігався в її домашньому архіві, а тепер зайняв почесне місце серед колекції автографів видатних діячів культури, науки та мистецтва Музею рідкісної книги.

Переглядів 2419