01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
24.12.2015

Містична екскурсія з тінями Гоголя Гімназією вищих наук князя Безбородька

«Я почитаюсь загадкою для всех, никто не разгадает меня совершенно»

Н.В. Гоголь

Нарешті, у грудні,  у гоголівських  стінах   відбулася довгоочікувана і давно обіцяна  екскурсія з тінями Гоголя Гімназією вищих наук князя Безбородька. Вона повинна була відбутися ще 6 жовтня (за програмою бібліоночі «Гоголем призначена зустріч»), але коли мова йде про Гоголя і про містику, то все йде не так як «повинно» і  не так, як було заплановано.

Містичні персонажі і не тільки:

Екскурсовод – Забарний О. В, український вчений-філолог, літературознавець, поет, прозаїк. Кандидат педагогічних наук, доцент, Відмінник освіти України. Декан філологічного факультету.

Хівря – Годунок Мирослава, магістранта філологічного факультету

Помічники –

Зав. відділу обслуговування бібліотеки Осіпова Г.С., зав. сектором читального залу № 3 Левченко І.О., бібліотекар  Строй В.Г.

Тіні Гоголя:

Білозерський – Власенко Ваня, студент  ІІ курсу історичного факультету

Любич-Романович – Лисенок Антон, студент факультету іноземних мов

Нестор Кукольник – Рогачов Вадим, студент ІІІ курсу філологічного факультету

Констянтин Базилі – Авраменко Роман, студент ІІІ курсу історико-юридичного факультету

Прокопович -  Зінченко Тарас, студент філологічного факультету

Гоголь – Гоголь М. В

І в наші дні  Гоголь лишається загадкою для всіх. Ніхто не може розгадати його. Екскурсія торкнулася цієї загадки, але не змогла відкрити завіси глибин…

Переглядів 1920