01 May 2023
  Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого подібного більше не повторилося
08.08.2024

Відзначення 205 річниці від Дня народження Пантелеймона Олександровича Куліша

Бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя долучилася до роботи Всеукраїнської наукової конференції «Культурницький націоналізм Пантелеймона Куліша», що відбулася 6–7 серпня 2024 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, презентувавши книжкову виставку «Пантелеймон Олександрович Куліш – письменник, поет, історик, етнограф, мовознавець, критик, перший перекладач Біблії українською мовою».

На експозиції представлено широкий спектр видань творів Пантелеймона Куліша, біографію автора та літературну критику за його творами, а також науковий доробок науковців Ніжинської вищої школи.

Книжкова експозиція сприяла всебічному розкриттю та популяризації фонду бібліотеки НДУ імені Миколи Гоголя. Більше інформації про всі книги, публікації в газетах, журналах та наукових збірниках за темою можна дізнатися, скориставшись електронним каталогом.

Бібліотека щиро дякує учасникам конференції за подаровані книги!

Переглядів 26