01 May 2023
  Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого подібного більше не повторилося
12.07.2024

15 липня - День Української Державності

15 липня Україна відзначає День Української Державності. Святкування було запроваджене у 2021 році, щоб вшанувати пам’ять про багатовікову історію української державності, починаючи з Київської Русі та включаючи всі етапи формування сучасної України.  Свято припадає на День хрещення Київської Русі-України, коли князь Володимир Великий  у 988 році запровадив християнство як державну релігію. Цей день слугує нагадуванням про важливість збереження та розвитку української мови, культури та національної ідентичності.

З нагоди державного свята на студентському абонементі бібліотеки НДУ імені Миколи Гоголя розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Українська державність – тисячолітня історія багатомільйонного народу». На виставці ви зможете знайти книги про події, що визначили становлення української державності, видатних діячів українського народу, а також твори сучасних письменників, які відобразили важливі аспекти життя в сучасній Україні. Виставка пропонує широкий вибір книг різних жанрів, що допоможуть краще зрозуміти і відчути унікальність української історії та культури.

Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо. А отже, захистимо країну в цій війні за незалежність та підтримаємо Збройні Сили України.

З Днем Державності, громадяни України

Переглядів 9