01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
29.03.2024

Семінар «Бібліотека: особливості національно-патріотичного виховання»

29 березня 2024 року в бібліотеці Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся семінар «Бібліотека – центр національно-патріотичного виховання». Заступниця директора бібліотеки Галина Осіпова акцентувала увагу, що національно-патріотичне виховання молоді є одним з основних у системі виховних завдань сучасних бібліотек.

Світлана Оніщенко, провідна бібліотекарка сектору обслуговування, у своєму виступі визначила основні складові патріотичного виховання в роботі бібліотек. Також присутні отримали методичні поради і рекомендації щодо нового підходу до національно-патріотичного виховання, впровадження в роботу нових форм і методів.

З тематичним бібліографічним оглядом і презентацією виступила Юлія Рожок, провідний бібліотекар сектору обслуговування. Вона докладно розповіла про новинки сучасної української літератури.

Професія бібліотекаря, як власне, і вчителя – професія творча. Портфоліо є своєрідним звітом щодо особистих досягнень.

В цьому були переконані всі присутні познайомившись з портфоліо провідного бібліотекаря сектору наукової бібліографії Наталії Мухомодєєвої. Виступ колеги засвідчив високий професіоналізм, глибоке розуміння своєї бібліотечної професії, відкритість до змін, оволодіння новітніми технологіями, активну життєву позицію.

Дякуємо всім за роботу, сумління, професійність!

Працюємо далі!

Переглядів 22