01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
20.03.2024

Заняття з формування інформаційної культури користувачів

Формування інформаційної культури користувачів є одним із пріоритетних напрямків роботи бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, який включає традиційну бібліотечно-бібліографічну культуру й вміння оперувати інформацією з використанням сучасних комп’ютерних засобів, цим самим сприяє становленню студента, як спеціаліста, молодого науковця, особистості.

19  березня 2024 року працівниками сектору наукової бібліографії було проведене навчально-практичне заняття з інформаційної культури для здобувачів вищої освіти  першого та другого років навчання спеціалізації «Дошкільна освіта» факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв.

Провідний бібліотекар Наталія Мухомодєєва ознайомила присутніх з правилами здійснення пошуку необхідної інформації в традиційному та електронному каталозі. Особливу увагу було звернуто на вміння працювати з повними текстами навчальної літератури з електронної бібліотеки та оформлення електронного замовлення літератури.

З метою правильності оформлення списку використаних джерел до наукового дослідження завідувач сектору Людмила Косовських ознайомила студентів із чинними стандартами опису ДСТУ 8302:2015, ДСТУ ГОСТ 7.1:2006, ДСТУ 3582:2013.

В ході зустрічі присутні були проінформовані про онлайн-послуги бібліотеки, зокрема про замовлення та видачу літератури через МБА, електронну доставку документів (ЕДД), визначення класифікаційних індексів УДК до наукових робіт та послугою «Віртуальна довідка».

Бібліотека щиро вдячна доцентам кафедри дошкільної освіти О. В. Лісовець та Л. В. Бобро в організації та проведенні заходу.

 

Переглядів 41