01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
29.12.2023

Дякуємо за подарунки

Шановні друзі! Любі наші користувачі! Вітаємо вас з прийдешнім переможним 2024 роком та появою на полицях нашої бібліотеки найпопулярніших книг сучасних авторів!

І саме час щиро подякувати всім, хто відгукнувся на потреби бібліотеки і долучився до акції «Книжкова новинка під ялинку». Це люди, які усвідомлюють значення бібліотек у формуванні національної ідентичності, історичної пам’яті українців, збереженні культурно-мовної спадщини держави, особистого розвитку, а відповідно й розуміння того, що в бібліотеках має бути нова й сучасна література. Це люди, які переконані в тому, що наші студенти – це найцінніший потенціал нашої держави та надійне майбутнє української нації. Саме їм потрібно буде відновлювати нашу державу і творити нову українську історію!

В свою чергу бібліотекарі, маючи наснагу і сили працювати для розвитку книгозбірні, надихаються такими цінними і затребуваними новинками, які за рейтингами найбільших книгарень України займають лідируючі позиції з продажів найпопулярніших книжок у 2023 році. Тож, радіємо з того, що нині можемо запропонувати своїм читачам як розкішні, атмосферні, захоплюючі романи, так і фундаментальні історико-культурні праці та актуальні патріотичні книги, що висвітлюють історичні витоки російсько-української війни, а також нові навчальні посібники для НУШ з етики та історії України. Усі ці друковані скарби з’явилися лише завдяки книжковим меценатам і нашим добрим друзям ‒ кандидату педагогічних наук, доценту кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександру Желібі, письменнику-публіцисту, краєзнавцю, журналісту та громадському діячу Євгену Букету, приватному підприємцю Олександру Гігіняку.

Разом до Перемоги! Слава Україні!

Переглядів 85