01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
25.12.2023

Мандрівка в глибину народних звичаїв

Велике значення для утвердження національної самосвідомості українців мають народні звичаї, обряди, традиції святкування, які були і є невід’ємною частиною повсякденного життя і стали засобом збереження української  ідентичності.

Календарна обрядовість є однією з найцікавіших тем духовної культури України. Бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя презентує книжкову виставку «Зимовий цикл українських свят:  українські народні традиції та звичаї».

Книги, які представлені на виставці, розкривають нескінченно багатий світ  українських традицій,  обрядів та свят. На сторінках книг читачі знайдуть матеріали з української міфології, етнології, історії культури, безліч цікавих різдвяних звичаїв та обрядів: щедрівки, колядки, та багато іншого.

На книжкову виставку запрошуються  студенти, викладачі, а також всі, хто цікавиться культурою та традиціями українського народу (чит. зал №2. ауд. 115).

Переглядів 22