01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
31.10.2023

День фахівця

Вчергове з метою підвищення кваліфікації та формування професіоналізму бібліотечних працівників у бібліотеці Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя був проведений «День фахівця».

В дружній та доброзичливій атмосфері колеги ділилися досвідом участі у міжнародній науково-практичній конференції, що проходила на базі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Безпосередні учасниці конференції, заступниця директора бібліотеки Осіпова Галина Сергіївна та завідувачка сектору наукової бібліографії Косовських Людмила Павлівна, розкрили зміст доповідей та головні тези конференції, висвітлили пріоритетні напрями розвитку сучасної університетської бібліотеки.

Цікавою та пізнавальною виявилася презентація директора бібліотеки Морозова Олександра Сергійовича стосовно найстарішої книги бібліотеки: «Книга творів давньогрецького філософа Платона (1513 року) зі славнозвісної венеціанської друкарні італійського вченого-гуманіста і друкаря Альда Мануція», що зберігається в Музеї рідкісної книги.

Інформативний огляд найактуальніших статей фахових періодичних видань був проведений провідним бібліотекарем сектору наукової бібліографії Мухомодєєвою Наталією Володимирівною.

Значний інтерес викликали нові надходження до нашої книгозбірні, з якими нас ознайомила провідний бібліотекар Татарінова Ніна Іванівна.

Завершилася зустріч переглядом коротенького ролику, змонтованого на основі фото та відеоматеріалів Публічної бібліотеки імені Лесі Українки міста Києва і присвяченого темі стійкості бібліотек під час війни.

Продовжуючи працювати в умовах воєнного стану, колектив бібліотеки усвідомлює важливість самоосвіти, вивчення передових ідей та цікавого досвіду. Рухаємося далі…

Переглядів 67