01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
Акції. Конкурси. Оголошення

Акції. Конкурси. Оголошення (51)

24 лютого 2022 року життя змінилося для кожного українця, воно розділилося на до і після. Скалічені людські долі, руйнування, втрачені життя, здається, що це жахливий сон. За війною в Україні зараз спостерігає весь світ, а фотографії з місця подій стають незаперечними доказами злочинів країни-окупанта.

Студентські об’єктиви закарбували як важкі і тривожні реалії війни: побут жителів в тих умовах, перебування в укриттях, евакуацію людей, будівлі, що зазнали руйнувань, підбиту ворожу техніку, так і моменти, сповнені оптимізму та віри в життя – квітучу природу, грайливих тварин...

 Емоції наших студентів, викладачів та співробітників, що залишилися в пам’яті та на світлинах, повинен бачити увесь світ. З цією метою бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя ініціює онлайн виставку «Війна у фотооб’єктиві». Основна ідея фотовиставки – продовжувати підтримувати увагу суспільства до війни і голосно говорити про наслідки військових дій, через документальну фотографію, задля рефлексії та переосмислення.

Шановні працівники та студенти, запрошуємо вас надіслати власні світлини, а також ваш дозвіл для публікації на веб-сайті та сторінці бібліотеки в соціальних мережах. Після створення галереї надіслані фотографії надалі будуть представлені у вигляді класичної візуальної презентації на веб-ресурсах бібліотеки.

Роботи пропонуємо надсилати до 01 травня 2023 року з поміткою: «Дозволяємо надіслані роботи розмістити на веб-ресурсах фотовиставки проєкту «Війна у фотооб’єктиві» на електронну адресу: abonement_ndu@ukr.net

 

Бібліотека НДУ імені Миколи Гоголя запрошує студентів  

отримати комплект підручників для навчання згідно графіку видачі літератури

З 10 січня по 31 березня 2022 року в бібліотеці розпочинається щорічна

перереєстрація читачів.

Просимо Вас відвідати бібліотеку з метою:

- продовжити термін користування літературою, яка ще потрібна;

- повернути літературу, якою на даний час не користуєтеся;

- отримати необхідну літературу для навчання та роботи; 

- замінити книгу в разі її втрати.

У випадку, якщо перереєстрація не закінчена в даний термін, бібліотека складає списки-нагадування боржникам та розсилає їх в деканати факультетів.

З повагою ваша бібліотека

Шановні студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя! Просимо звернути Вашу увагу на те, що видача навчальної літератури на абонементі  бібліотеки  буде здійснюватись за таким графіком:

До уваги ніжинців! 6 ВЕРЕСНЯ 2021 РОКУ О 14-30 в ауд. 212 старого ("гоголівського") корпусу (читальна зала бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя) відбудеться презентація факсимільного перевидання унікальної книжкової пам’ятки 18 століття – «Євангелія», надрукованого арабською мовою у 1708 році в м. Алеппо на кошти видатного державного діяча та мецената, гетьмана України Івана Степановича Мазепи. Друк здійснено з «ніжинського» примірника книги, що колись належав бібліотеці "Ніжинського грецького братства", а тепер зберігається у Національній бібліотеці України імені В.Вернадського (м. Київ). Це - спільний проєкт Посольства України в Лівані, Національної бібліотеки України імені В.Вернадського та «Фонду пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира».

Вхід вільний. Просимо наших відвідувачів дотримуватися санітарно-гігієнічних норм, користуватися масками та санітайзерами. Дякуємо за розуміння!

Бажаємо у новому році міцного здоров’я, невичерпного натхнення, глибокої віри в свої сили, миру і процвітання нашій країні.

Давайте дарувати один одному найцінніше – любов і тепло наших сердець, увагу і турботу про наших близьких, щоб ніхто й ніколи не відчував себе самотнім!

Нехай 2021 рік принесе мир і злагоду, радість і затишок, щастя і благополуччя!

З Новим роком та Різдвом Христовим!

Щиро, колектив бібліотеки університету імені Миколи Гоголя.

 

У зв'язку з з постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів" в університеті продовжено дію протиепідемічних заходів на період карантину до 31 липня 2020 року.

Абонементи та читальні зали бібліотеки на час карантину читачів не обслуговують. Виключення надається тільки випускникам та особам, що розраховуються з університету.

У випадку звернення до бібліотеки такої особи, переконливо просимо дотримуватися наступних правил:

1. Заходити до приміщення абонементу виключно по одному та при наявності захисної маски.

2. Бібліотечний працівник виконує обслуговування користувача тільки на здавання літератури та проставляння відповідної відмітки в «обхідному листку». Нова література на руки читачеві не видається до завершення карантину.

3. Обслуговування користувача відбувається з виконанням усіх необхідних правил особистої гігієни (наявність маски, гумових рукавичок у бібліотекаря, захисного бар’єру на робочому місці та дотримання соціальної дистанції).

4. Книги, отримані бібліотечним працівником від користувача, негайно запаковуються у спеціальний пластиковий пакет із зазначенням на ньому дати пакування, та відкладаються у спеціально відведене місце на термін не менше 15 діб.

5. Після завершення обслуговування користувача бібліотечний працівник обробляє руки, канцелярські засоби та робочий стіл спеціальним дезінфікуючим розчином.

В умовах карантину бібліотека продовжує працювати в дистанційному режимі. Електронні ресурси бібліотеки (електронні каталоги, електронна бібліотека, інституційний репозитарій та ресурси вільного доступу) представлені цілодобово в онлайн-режимі. Крім того співробітники бібліотеки надають консультації та підтримку користувачів віддалено через сервіси «Електронна довідка», «Електронна доставка документів» та електронною поштою на нашому офіційному сайті.

Сподіваємось, що бібліотека стане на найближчі роки навчання тим місцем, куди завжди хочеться завітати! Усім студентам бажаємо цікавого й успішного навчання!

Page 1 of 4