01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
02.11.2015

«День фахівця» у бібліотеці

29 жовтня 2015 р.

У наші дні бібліотечні взаємини набувають нового змісту та форми. Сьогодні це не тільки спілкування бібліотекаря з читачем у процесі видачі та повернення книг, але й специфічний комунікативний фон усієї інформаційно-бібліотечної діяльності. Сучасна університетська бібліотека все більше й більше набуває рис інструменту науково-інформаційної комунікації навчального закладу із навколишнім світом. Сучасний бібліотекар повинен стати головним спеціалістом в галузі інформаційного забезпечення як навчального процесу, так і наукової діяльності університету. Усе це накладає на бібліотечного працівника особливу відповідальність, вимагає ефективної організації роботи з користувачами, враховуючи не тільки їх інтелектуальні та наукові запити, але й вікові та індивідуальні особливості. Культура спілкування будь-якого спеціаліста – це найважливіша складова  його професійної компетентності, базової підготовки та самоосвіти. Це і наука і мистецтва водночас. Це – праця і талант, помножені на творчість.

«Спілкування як інструмент професійної діяльності бібліотекаря» –  такою була головна тема «Дня фахівця», який відбувся у відповідності до плану методичної роботи в бібліотеці Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Психологічну природу спілкування бібліотекаря та користувача всебічно розкрили головний організатор заходу, провідний бібліотекар Світлана Оніщенко та співдоповідач, бібліотекар Ніна Ваврик. Надзвичайно зацікавив присутніх тренінг «Діалог бібліотекаря з користувачем», під час якого співробітники бібліотеки на власному досвіді «спробували» себе у ролі відвідувача бібліотеки. Головною метою тренінга були вибір моделі та аналіз спілкування з користувачем. З кодексом етики бібліотекаря та морально-етичними нормами бібліотечно-інформаційного обслуговування познайомила присутніх завідувач сектора бібліотеки Олена Павлова. Доповідач особливо наголосила на проблемах соціальної відповідальності професії бібліотекаря.

З великим зацікавленням співробітники бібліотеки зустріли творчий звіт відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення бібліотеки університету. Презентацію на тему «ВІТКЗ – 10 років!», підготовлену співробітниками відділу, прокоментувала його завідувачка Любов Боренко.  Унікальні фотографії та факти з історії комп’ютерізації бібліотеки викликали пожвавлення у аудиторії, яка наочно пригадала усі її етапи та ті технічні засоби, на яких доводилося починати цю кропітку й важливу роботу.

Актуальність тем, які були підняті під час засідання, підтвердило жваве обговорення та активний обмін думками між колегами, що відбулися наприкінці заходу.

Світлана Оніщенкопровідний бібліотекар

Переглядів 3314