01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
22.08.2023

"Працювати потрібно не 12 годин, а головою": До 70-річчя Фетісова Валерія Сергійовича

Серпневі дні принесли у затишну оселю НДУ імені Миколи Гоголя знаменну подію – 70-річчя професійного програміста Фетісова Валерія Сергійовича.

Колектив бібліотеки імені академіка М. О. Лавровського НДУ імені Миколи Гоголя щиро і сердечно вітає Вас, шановний Валерію Сергійовичу, з Вашим ювілеєм!

Ваше життя – це зразок відданості своєму покликанню, обраній професії Програміста. Ви – гордість і беззаперечний авторитет української освіти і науки для численних учнів і послідовників. Свої ґрунтовні, міцні і глибокі знання, свій практичний досвід Ви з любов’ю та професіоналізмом віддаєте студентській молоді. Ви – вмілий та доброзичливий наставник, здібний організатор, мудрий порадник, людина творча і цілеспрямована.

Вітаючи Вас з ювілеєм, висловлюємо Вам найщирішу повагу і шану. Нехай сьогоднішній ювілей стане наступним кроком для подальших звершень і блискучих перемог в ім’я розвитку університету й України! Бажаємо Вам пізнавати непізнане, отримувати задоволення від звершення бажаного, бути міцним духом і здоров’ям! Нехай виконуються найнеймовірніші мрії, радості Вам, любові рідних і близьких, достатку, благополуччя та подальшої прихильності долі!

Валерій Сергійович автор понад 140 друкованих наукових, науково-методичних та аналітичних робіт, у тому числі 49 посібників та методичних рекомендацій. Наукові та аналітичні роботи друкувалися в академічних виданнях України та Грузії, в том числі у виданнях педагогічного університету ім. Драгоманова, Київського національного економічного університету. Статті на комп’ютерну тематику друкувалися в українських журналах «Вища школа», «Мій комп’ютер», «Комп’ютерна практика» тощо.

Більшість джерел знаходяться у відкритому доступі на студентському абонементі і в читальних залах бібліотеки, наявність яких можна побачити в Електронному каталозі (http://lib.ndu.edu.ua/cgi-bin/irbis64r_12/cgiirbis_64.exe?LNG=&C21COM=F&I21DBN=IBIS&P21DBN=IBIS ), а цифрові варіанти в Електронній бібліотеці університету (http://lib.ndu.edu.ua/cgi-bin/irbis64r_12/cgiirbis_64.exe?LNG=&C21COM=F&I21DBN=FTEXT&P21DBN=FTEXT&S21FMT=&S21ALL=&Z21ID=&S21CNR). 

Переглядів 89