01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого

«Талант яскравий, сильний, дужий»

Володимир Винниченко - виняткова постать в українській літературі та історії. Новеліст, романіст, драматург, публіцист, поет і одночасно політичний діяч. Його твори уже на початку XX ст. перекладали багатьма мовами. У центрі його художніх пошуків завжди була Україна та болючі проблеми української нації.

В травні 2015 року виповнилось 135 років з дня народження талановитого українського прозаїка. До цієї дати працівниками інформаційно-бібліографічного відділу було підготовлено огляд літератури про життєвий і творчий шлях В. Винниченка «Талант яскравий, сильний, дужий». Запрошуємо до перегляду всіх бажаючих.

Переглядів 1120